Отдих

 

Манастир „Св. Мина“ – Църквата е строена по време на османското владичество през 1872 г. и първоначално е била посветена на „Света Троица”, тъй като по предание, до края на XIV в. на това място е имало манастир „Св.Троица” разрушен от турците, чиито развалени се виждали чак до края на XVII век. През Втората световна война, храма е бил посветен на „Св. Терапонтий” (до 1957 г.), тъй като съществува предание, че на това място е бил посечен Св. Терапонтий Сердикийски.  През 1957 г. църквата е посветена на „Св. Вмчк. Мина” със храмов празник 11 ноември.

 

 

Кътинските пирамиди – Кътинските пирамиди са скален феномен в южното подножие на Софийска част от Западна Стара планина, разположен на две места в землището на с. Кътина. Образувани са в резултат на ерозия в делувиалните отложения, свлечени от планината. Обявени са за природна забележителност.Кътинските пирамиди са ерозионни форми с естетическа стойност, оформени сред слабо споени неоген-кватернерни гравелити, пясъчници и алевролити. Намират се на 650 m надморска височина и отстоят на 1 km СИ от центъра на с. Кътина, северно от София (42.84631, 23.33042). Обявени са за природна забележителност през 1962 г.

banner

В близост до хотелски комплекс „Hi-Life“, може да намерите отлични условия за любимото си хоби. Непосредствено до хотела има казино, местността предлага добри условия за офроуд, отлични условия за колоездене, доволни ще останат и любителите на лова и риболова!

 

BG EN


"Hi-Life" Hotel 2015. All rights reserved!